latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:19 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

СНСД остао најјача политичка партија у Српској (ВИДЕО)

СНСД је задовољан постигнутим резултатима на локалним изборима, поручио је предсједник ове странке Милорад Додик. Каже да ће СНСД, када резултати буду коначни, имати 45 начелника општина. До сада их је имао 40. И у Уједињеној Српској и Социјалистичкој партији истичу да су задовољни првим резултатима након изборног дана.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Предсједник СНСД-а Милорад Додик каже да је СНСД на локалним изборима у Српској остварио добар резултат. Вјерује да ће након коначних резултата СНСД имати 45 начелника општина.

- Кад томе додамо још неколико коалиционих општина које је добила Уједињена Српска и Демос, то говори о 48 општина од 63 је преузела ова коалиција, од чега је доминантну улогу преузео СНСД - нагласио је Додик.

Каже да је изненађен поразом у Билећи јер је СНСД тамо имао доброг кандидата, али да је генерално задовољан оствареним резултатима у Херцеговини.

- Побиједити у Требињу, Невесињу, Гацку је свакако велика ствар за нашу политичку партију. Побиједити у Фочи, Вишеграду, то је та изборна јединица о којој говорим, и у Рудом, и свакако су то добри резултати - додао је Додик.

У Уједињеној Српској кажу да су презадовољни резултатима избора, јер су странка која је забиљежила највећи раст. Задовољни су и чињеницом да ће имати два начелника општина – у Станарима и Братунцу.

- Уједињена Српска је са новом снагом од око 70 одборника, која је 400 пута већа, са 2 начелника партија са највећим, појединачним и колективним растом у БиХ - поручио је Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске.

Социјалистичка партија је задовољна након изборног дана, јер како кажу, остварили су резултат који ће бити на нивоу претходних локалних избора, када је ријеч о одборницима у скупштинама општина и градова.

- То значи да ћемо укупно имати негдје око 91 одборника, имајући у виду да ће то бити 88 одборника у Републици Српској, а 3 у општинама Федерације БиХ - нагласио је Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије.

Он је додао да тренутно кандидат Социјалистичке партије за начелника општине Пелагићево, Симо Стакић води, али сматра да неће задржати предност након што поштом пристигну гласови из иностранства.