latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:11 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Градишка, Добој, Зворник и Теслић остали у истим рукама (ВИДЕО)

Борис Јеринић из СНСД-а остаје градоначелник Добоја, а ова странка имаће више од 20 одборника у Скупштини града. Функцију градоначелника Градишке такође ће обављати досадашњи градоначелник СНСД-ов Зоран Аџић. И градоначелник Зворника остаје СНСД-ов Зоран Стевановић. Мјесто начелника Теслића задржаће СДС-ов Милан Миличевић.
Зоран Аџић - Фото: СРНА
Зоран АџићФото: СРНА

Борис Јеринић према још непотврђеним резултатима освојио је 34.734 гласа или 82,3 одсто.

- Пуно је пројеката који су започети, пуно је обавеза. Ово је побједа града Добоја - нагласио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

СНСД ће имати више од 20 одборничких мандата у Скупштини града Добоја. Демос, СП и Коалиција "Добој у срцу" по два, ДНС један, а цензус би могао још да пређе само СДП.

У Градишци и наредне четири године функцију градоначелника обављаће кандидат СНСД-а Зоран Аџић. У градској скупштини, опозициони блок СДС-ПДП имаће мање одборника него до сада.

- Мислим да су грађани препознали мој рад као градоначелника и СНСД-а у протекле четири године, те наших коалиционих партнера, да смо радили у интересу грађана и привредника Градишке. Наредне четири године их нећемо изневјерити, него ћемо и даље да развијамо Градишку - рекао је Аџић.

Побједу му је честитао и Мирко Самарџија, предсједник Градског одбора СДС Градишка.

- Наш циљ је био пет одборничких мандата, међутим, како ствари стоје очигледно да ће бити мање. Забрињава и веома лоша излазност бирача - нагласио је Самарџија.

Листе СНСД-а и коалиционих партнера освојиле су највише мандата у градској скупштини Градишке. Мјесто начелника У Теслићу задржаће СДС-ов Милан Милићевић.

- Грађани Теслића по трећи пут своје повјерење дали су мени, у ових осам година - нагласио је Милићевић.

У Зворнику на мјесту градоначелника остаје кандидат СНСД-а Зоран Стевановић. У Градској скупштини предњачи СНСД.

-Очекујемо да ће Зворник и даље ићи својим развојним путем и да ће то владавина ове гарнитуре, можда не више са мном послије овог мандата, али ови млади људи који су стасали скупа са мном ће наставити овај један развојни пут нашег града - рекао је Стевановић.

Славиша Влачић, кандидат СДС-а за градоначелника Зворника, био је незадовољан изборним резултатом.

- Неколико пута сам у својој кампањи говорио да у Зворнику не одлучују бирачи, него бројачи. Још увијек се по бирачким мјестима штимају ти реулатати, то је општи мој утисак. Зворник ништа се није промијенио ни у овом изборном циклусу у односу на претходне - тврди Влачић.

Јовица Радуловић из СДС-а славио је у Модричи испред СНСД-ове Маре Милошевић, тако да је у овој општини дошло до промјене власти након 16 година.

- Ево доживјели смо да и наком 16 година СДС је показала да је све ово вријеме имала снагу, имала своје бирачко тијело и дочекала да има начелника у наредном мандатном периоду 2020 – 2024. Поред умора који сви ми осјетимо ја сам поносан - рекао је Радуловић.

У Прњавору је највише гласова за Скупштину општине освојио СНСД, 34,53 одсто од укупног броја уписаних бирача, прелиминарни су и незванични подаци. Дарко Томаш остаје начелник.

- Ми смо се у кампањи бавили досадашњим резултатима, оно шта је урађено до сада - рекао је нови стари начелник Дарко Томаш.

Кандидат СНСД-а за начелника Лакташа Мирослав Бојић незванично је добио 70 одсто подршке грађана. У општини Вукосавље други пут заредом у трци за начелника општине побиједио је Борислав Ракић кандидат СНСД-еа.

Милан Вукадиновић, биће нови начелник Фоче. У скупштину дистрикта Брчко, према прелиминарним резултатима српске полтичке партије улазе са 13 мандата, бошњачке са 12, а хрватске за сад два посланика.

- И оно што могу незванично рећи, и наравно још увијек не провјерено, чини ми се да ће српске политичке патије имати 13 посланика у Скупштини дистрикта, као и у претходне четири године, односно у протеклом мандату, што нам свакао даје право и полаже право да бирамо позицију градоначелника - рекао је Срђан Балажић, ОО СНСД Брчко.

Према непотврђеним гласовима у Скупштину дистрикта Брчко, СНСД и СП улазе са по четири посланика, УС са два а ПДП, СДС и ДНС усвојиле по један мандат.