latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:06 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Бијељина: Опозицији градоначелник, СНСД-у већина (ВИДЕО)

Нови градоначелник Бијељине је Љубиша Петровић, кандидат СДС-а и ПДП-а. Освојио је 48,2 одсто гласова, а Мићо Мићић кандидат Kоалиције "Заједно за Семберију и Српску" 40,6 одсто.
Споразум коалиције у Бијељини - Фото: РТРС
Споразум коалиције у БијељиниФото: РТРС

Скупштинску већину ипак ће имати СНСД са коалиционом партнерима, који су данас потписали споразум.

Kандидат СДС-а за градоначелника Бијељине Љубиша Петровић којег су подржали ПДП и Српска напредна странка добио је највеће повјерење бирача Семберије.

- Моје поштовање биће исказано према сваком појединцу и за људе који ми нису указали повјерење. Само имам да поручим да ћу бити градоначелник сваког грађанина , јер ја нећу дијелити свој народ - поручио је Петровић.

Мићо Мићић је честитао побједу новом градоначелнику.

- Да настави све оне пројекте које смо започели и за које мислимо да су најбољи за наш град. Честитам му и желим све успјехе - навео је Мићић. 

Иако је Мићо Мићић изгубио изборе, његова странка и СНСД настављају сарадњу. Са ДЕМОС-ом , трећој по снази партији у Семберији, и још неколико партија имаће убједљиву већину. СНСД и СДС Семберија са још девет политичких субјеката данас су потписали Споразум којим најављују стабилну скупштинску већину у Бијељини. Од укупно 31 одборника ова коалиција имаће 24.

- Важно је да останемо окупљени око истих циљева и наставимо са стварима сa којим смо започели. Ова коалиција је освојила око 80 % гласова за Скупштину града Бијељина - истакао је Недељко Ћорић предсједник ГО СНСД Бијељина.

Иако разочарани што њихов кандидат за градоначелника Мићо Мићић није освојио мандат, у СДС Семберија задовољни су резултатом њихове одборничке листе . Освојили су 17,56 одсто гласова и по снази су друга политичка партија у Бијељини.

- Имаћемо између пет и шест одборника. Ми се боримо за локални ниво и наша листа је била изузетно квалитетна - рекао је Предраг Јовић шеф Изборног штаба СДС Семберија-Мићо Мићић. 

У сусједним општинама Угљевик и Лопаре кандидати СДС-а поново су однијели побједу. Василије Перић по шести пут освојио је повјерење бирача за начелника општине Угљевик, а Радо Савић четврти мандат за начелника општине Лопаре.