latinica  ћирилица
16/11/2020 |  16:30 ⇒ 16:30 | Аутор: СРНА

КЦ Војводина: На лијечењу 277 пацијената, 18 прикључено на респираторе

У Клиничком центру Војводине тренутно се од заразе вирусом корона лијечи 277 пацијената, од којих је 18 прикључено на респираторе због тешког здравственог стања, саопшено је данас из ове здравствене установе.
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com) -
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com)

У односу на јучерашњи дан, у Клиничком центру Војводине се од заразе вирусом корона лијечи 14 пацијената више, док је истовремено троје мање прикључено на респираторе.

У саопштењу је наглашено да се код великог броја хоспитализованих у терапији примјењује и интензивна кисеоничка потпора, због тежине њихове клиничке слике.

У Војној болници у Петроварадину тренутно од заразе вирусом корона лијечи 13 пацијената, што је за за три мање него претходног дана.

Из Клиничког центра Војводине апелују на грађане да се обавезно придражавају свих превентивних заштитних мјера, чији је циљ спречавање ширења и оболијевања од вируса корона, а што подразумијева ношење заштитиних маски, одржавање одговарајућег размака између особа, редовно прање и дезинфекцију руку, као избјегавање окупљања становништва у већем броју у затвореном простору.