latinica  ћирилица
16/11/2020 |  14:31 ⇒ 14:32 | Аутор: Б92

Тениски савез Аустралије прави преседан

Сви тениски турнири који се традиционално играју прије Отвореног првенства Аустралије требало би да буду одржани у Мелбурну, саопштио је тамошњи тениски савез.
Аустралиан опен - Фото: B92
Аустралиан опенФото: B92

Како би играчи избјегли додатне проблеме око путовања и карантина због вируса корона, Тениски савез Аустралије планира да турнире који се играју у Сиднеју, Бризбејну, Перту, Аделејду и Хобарту пресели у Мелбурн.

Према плану, очекује се да тенисери почну да долазе у Аустралију средином децембра како би провели двије недјеље у карантину.

Међународне границе Аустралије су углавном затворене, а и даље постоје различита ограничења за путовања између држава.

Директор Тениског савеза Аустралије Крег Тајли рекао је да би премјештање свих турнира у државу Викторија значило да нека накнадна ограничења у путовањима међу државама неће имати утицај на први гренд слем турнир у сезони.

Међутим, премијер Викторије Данијел Ендрус рекао је да су планови за одржавање свих турнира у Мелбурну "далеко од завршеног посла".

- Аустралијан опен је велики догађај, такмичење које сви волимо... али, долази у вријеме када је остатак свијета у пламену. Наравно да је то важан догађај, али мислим да је избјегавање трећег таласа важније - рекао је он.

Мелбурн, главни град државе Викторије, биљежио је хиљаде случајева заразе и стотине мртвих посљедњих мјесеци, и био је у потпуној изолацији три мјесеца. Међутим у граду није забиљежен ниједан нови случај више од двије недјеље.

Аустралијан опен требало би да почне 18. јануара.