latinica  ћирилица
16/11/2020 |  08:50 ⇒ 08:50 | Аутор: СРНА

Костајница: Кандидату СНСД-а за начелника општине највише гласова

Кандидат СНСД-а за начелника општине Костајница Никола Јањетовић, према прелиминарним резултатима, освојио је највише гласова на локалним изборима 28,06 одсто, рекла је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Свјетлана Бајалица
Костајница - Фото: РТРС
КостајницаФото: РТРС

- Кандидат СДС-а Владимир Ћопић освојио је 26 одсто гласова, кандидат ПДП-а Диана Чекић 25,81 одсто, док је кандидат Социјалистичке партије Марко Чолић освојио 15,75 процената гласова - рекла је Бајалица.

Према њеним ријечима, за начелника општине обрађени су гласачки листићи са свих 13 редовних бирачких мјеста, док је за ниво Скупштине општине обрађено 10 редовних бирачких мјеста.

- Ради правилног обједињавања утврђених изборних резултата у Костајници, ОИК је затражио од Централне изборне комисије БиХ одобрење за отварање врећа са гласачким материјалом и бројање гласачких листића на три бирачка мјеста - појаснила је Бајалица.

Она је додала да су локални избори у Костајници протекли без већих проблема и да изборни процес није прекидан.

Грађани су могли гласати на 14 бирачких мјеста, од којих је 13 редовних и једно бирачко мјесто за гласање на непотврђеним гласачким листићима, а формирана су два редовна мобилна тима и један ковид мобилни тим.

На редовним бирачким мјестима гласала су 2.673 бирача, односно 56,34 одсто уписаних у редовни бирачки списак.

Непотврђени гласачки листићи, као и гласачки листић