latinica  ћирилица
16/11/2020 |  07:46 ⇒ 09:34 | Аутор: СРНА

Дезинфекција школа, настава на даљину (ВИДЕО)

У Републици Српској ће од данас до петка, 20. новембра, бити обустављен васпитно-образовни рад у основним и средњим школама, као и Дому ученика у Добоју усљед потребе дезинфекције просторија које су кориштене као бирачка мјеста за локалне изборе.
Учионица - Фото: РТРС
УчионицаФото: РТРС

Према одлуци Републичког штаба за ванредне ситуације, све основне и средње школе у Републици Српској обавезне су да током седмице организују наставу на даљину, кориштењем средстава електронске комуникације.

Републички штаб за ванредне ситуације задужио је раније Републичку управу цивилне заштите да дезинфикује наведене просторије због заштите здравља ученика и запослених у овим установама.

Задужено је и Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод да обезбиједе подршку за одвијање наставе на даљину.

Републички штаб за ванредне ситуације закључио је да се уступа објекат Дома ученика у Требињу за потребе ковид болнице, у складу са захтјевом Градског штаба за ванредне ситуације.

Задужују се Министарство просвјете и културе, Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Градски штаб за ванредне ситуације у Требињу да ученике који бораве у Дому смјесте у одговарајуће објекте на подручју града, водећи рачуна о најбољем интересу ученика.

Републички штаб одобрио је донацију личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију јавним здравственим установама, с циљем заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса корона.

За реализацију овог закључка задужен је Фонд здравственог осигурања Републике Српске.