latinica  ћирилица
04/11/2020 |  13:09 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Ујић: Реаговали смо и измјештали мигранте из објекта у Ступу

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић рекао је Срни да је ова служба у више наврата реаговала на пријаве становника и измјештала илегалне мигранте из приватног објекта у сарајевском насељу Ступ у општини Илиџа, гдје су били нелегално смјештени и правили нереде.
Слободан Ујић - Фото: СРНА
Слободан УјићФото: СРНА

- Излазили смо на терен десетак пута и власнику тог објекта изрекли више казни у износу од око 5.000 КМ - рекао је Ујић и додао да су тај објекат у више наврата испразнили.

Он каже да је реаговала и кантонална полиција.

- Сматрам да би у овом случају требало да реагују и други инспекцијски органи осим полиције, јер је недопустиво да неко изнајмљује објекте уколико нема дозволу за то - рекао је Ујић.

Група грађана из насеља Ступ у општини Илиџа упутила је јавни позив за помоћ јер им је, како кажу, због миграната угрожена безбједност и трпе тортуру већ дуже од годину дана, истичући да, због немара надлежних, живе у страху.

У саопштењу, које су доставили Срни, станари наводе да су изложени свакодневном узнемиравању, забрани слободног кретања и страху због све већег присуства миграната и других сумњивих лица који се окупљају и бораве у приватном објекту прекопута њихове зграде у Улици Мунира Гавранкапетеновића 108.

Они наводе да су се, упркос бројним апелима за помоћ, сви који су надлежни за рјешавање нелегалног смјештаја миграната оглушили о њихове молбе.