latinica  ћирилица
02/11/2020 |  13:59 ⇒ 14:02 | Аутор: СРНА

Ухапшена три лица због кријумчарења осам илегалних миграната

Припадници Јединице граничне полиције Брод ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали Н.Х. /36/, након што је откривен у кријумчарењу четири лица афроазијског поријекла.
Гранична полиција БиХ-хапшење - Фото: СРНА
Гранична полиција БиХ-хапшењеФото: СРНА

Ухапшени Н.Х., који је откривен јуче на подручју општине Брод у оквиру оперативне акције "Сава 317-395", мигранте је кријумчарио у комбију регистарских ознака БиХ, саопштено је из Граничне полиције Бих.

Дан раније, сужбеници Јединице граничне полиције Велика Кладуша ухапсили су двоје држављана БиХ чији су иницијали А.Д. /34/ и И.Х. /39/, због кријумчарења четири малољетне особе афроазијског поријекла.

Кријумчарење је откривено граничном контролом возила "ситроен" регистарских ознака БиХ на подручју Велике Кладуше.

Према наредбама тужилаца Тужилаштва БиХ, због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела "кријумчарење лица", против осумњичених овој институцији биће достављен извјештај о кривичном дјелу.

О догађају су обавијештени службеници Службе за послове са странцима БиХ који су наставили даљи над мигрантима.

На граничном прелазу Брод јуче је ухапшен држављанин БиХ Љ.Ж. /29/ јер је провјерама утврђено да га потражује Основни суд у Дервенти због кривичног дјела разбојништво, након чега је предат службеницима Судске полиције Добој.

Истога дана приликом изласка из БиХ на прелазу Орашје ухапшен је држављанин БиХ чији су иницијали В.К. /50/ јер га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора.

Службеници Јединице граничне полиције Орашје ухапшеног држављанина БиХ су предали службеницима Судске полиције Бијељина.

На Међународном аеродрому Сарајево јуче је на лету из Истанбула ухапшен држављанин БиХ чији су иницијали Б.Б. /30/ јер га потражује Основни суд у Бањалуци због кривичног дјела спречавање службеног лица у вршењу службене радње и предат је службеницима Окружног центра судске полиције Источно Сарајево.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина ухапсили су јуче лице чији су иницијали И.Т. /34/ након што је установљено да га потражује Основни суд у Бањалуци због кривичног дјела омогућавање уживања опојних дрога.

Ухапшени, који је држављанин БиХ, контролисан је на изласку из БиХ на прелазу Рача и предат је службеницима Судске полиције Бијељина.