latinica  ћирилица
01/11/2020 |  17:47 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Бијељински "УНСУ" побједник "Зворник опена 2020"

У Зворнику је одржан шести по реду међународни карате турнир "Зворник опен 2020". Надметало се 170 такмичара из 18 клубова из Српске, ФБиХ, Србије и Црне Горе, у катама и борбама, појединачно и екипно, а најуспјешнији су били каратисти бијељинског карате клуба "УНСУ".
Карате - Фото: РТРС
КаратеФото: РТРС

Друго мјесто у генералном пласману припало је карате клубу " Шампиони" из Бање Ковиљаче, а трећи су каратистима карате клуба "Жеља ипон" из Сребренице.

За најуспјешнијег такмичара проглашен је Михајло Митрић из карате клуба "Српски соко" Зворник, а најуспјешнија такмичарка је Зворничанка Кристна Марјановић из карате клуба "Сенсеи".

Овогодишње такмичење одржано је уз поштовање свих прописаних мјера, водило се рачуна о дезинфекцији, држању социјалне дистанце и да у сваком тренутку у дворани не буде више од 50 такмичара. Потрудили смо се да будемо добри домаћини истакао је предсједник Организационог одбора турнира Војин Марјановић.

- С обзиром да је спорт десеткован пандемијом вируса корона, ево у јако тешким условима по тешки пут ми не прекидамо традицију и организујемо шести „Зворник опен 2020“ у знатно мањем обиму и што се тиче масовности и свега другог. У Зворнику су генерално борилачки спортови доста успјешни, ал ето ми што се тиче каратеа трудимо се да наш дио посла одрадимо што је боље могуће - поручио је Марјановић.

Иако је одржано у специфичним условима, квалитет презентовања вјештине и борилачких способности био је на завидном нивоу и љубитељима каратеа омогућио да се упознају са спортским надама Српске и региона. Истовремено, само одржавање турнира има огроман значај, рекао је потпредсједник Карате савеза Српске Горан Ивковић.

- Из разлога што без ових активности, дошли смо у ситуацију да дјеца губе вољу за тренингом. Спроводимо календарске активности колко толико је могуће у овим мјерама. И за сад ми то успјевамо. Одржали смо неколико тих првенстава, неколико турнира и није било никаквих проблема. Испоштовали смо процедуре, испоштовали мјере - истакао је Ивковић.

Генерални покровитељи овогодишњег "Зворник опена 2020" били су кабинет предсједника Републике Српске, Министарство породице омладине и спорта Српске, Министарство цивилних послова и Град Зворник.