latinica  ћирилица
01/11/2020 |  09:38 ⇒ 02/11/2020 | 07:16 | Аутор: СРНА

Бањалука: Од сутра нова аутобуска линија

У Бањалуци ће од сутра почети да саобраћа градска аутобуска линија преко новоизграђене саобраћајнице на мјесту некадашњег "Воћњака", која ће спојити више градских насеља са Универзитетским клиничким центром /УКЦ/ Републике Српске.
Аутобус (Фото илустрација) -
Аутобус (Фото илустрација)

- На овај начин биће остварена веза УКЦ-а са насељима Лауш и Кочићев вијенац, те Домом за стара лица и Обилићевом са једне стране. У исто вријеме оствариће се боља повезаност УКЦ-а са централном градском зоном и увезивање са осталим линијама - саопштено је из градског Одјељења за саобраћај и путеве.

У почетној фази аутобуси ће саобраћати на сваких сат времена сваког дана, а у зависности од броја путника планирано је увођење и додатног броја полазака.

Аутобуси на новој линији "Лауш-Паралела-Центар-Зелени мост", под бројем седам, саобраћаће улицама Јованке Г. Змијањке, Владике В. Настића, новоизграђеном саобраћајницом /паралелом/, Зеленгорском, затим Улицом Ранка Шипке, кроз центар до новог моста у насељу Обилићево и фабрике обуће "Бема".

Из смјера Обилићева први полазак ће бити у 6.30, а посљедњи у 22.30 часова, а из смјера Лауша први у 6.00 часова, а посљедњи у 22.00.

Почетно стајалиште у насељу Лауш биће у Улици Јованке Гајић Змијањке, а код "Беме" ће се поклапати са почетним стајалиштем линије број 13.