latinica  ћирилица
29/10/2020 |  16:05 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Подршка републичких институција локалним пројектима (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор бањалучког "Водовода" Зоран Поповић данас су свечано пустили у рад нови водовод за насеље Радосавска, а дужина цјевовода већа је од девет километара.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је, након пуштања у рад, рекла новинарима да ће овакви и слични пројекти у локалним заједницама увијек имати подршку републичких институција.

Она је изразила захвалност градоначелнику Бањалуке и његовом тиму, који већ неколико година предано раде на реализацији нових пројеката, укључујући и овај који се односи на стабилно водоснабдијевање и којим се стварају бољи услови за живот грађана на овом подручју.

Отварање водовода

Цвијановић је изразила задовољство што је као предсједница Владе Републике Српске у бившем мандату била на услузи свим напорима локалних власти.

Предсједница Српске је задовољна и чињеницом да је градоначелник Бањалуке, у складу са својим ранијим обећањима, успио да оконча овај пројекат упркос свим изазовима које је донио вирус корона.

- Наставићемо да радимо на рјешавању и других инфраструктурних и комуналних пројеката - поручила је Цвијановић.

      View this post on Instagram

Поносна сам на сваки реализован пројекат који значи боље услове и квалитетнији живот наших грађана. У оквиру великог пројекта водоснабдијевања "Вода 1", данас смо пустили у рад нови водовод у бањалучком селу Радосавска.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Oct 29, 2020 at 7:57am PDT

Радојичић је нагласио да је данас у бањалучко насеље Радосавска стигла вода са "Црног врела", са више од девет километара водовода од Ђурића главице.

Он је навео да ће се на овом подручју и даље радити на изградњи секундарне водоводне мреже, дужине веће од шест километара.

- Ово је велика инвестиција јер ће око 150 домаћинстава, када се заврше и секундарна и примарна водоводна мрежа, добити воду, а укупна вриједност овог пројекта је већа од 1,3 милиона КМ - рекао је Радојичић.

Радојичић је додао да се на овом подручју наставља пројекат "Вода два" и "Вода три".

- Предстоји нам још један прикључак на засеок Благојевићи и други дио насеља Славићка. Кроз пројекат "Вода један", "Вода два" и "Вода три" читава ова регија биће уредно снабдијевена водом - истакао је Радојичић.