latinica  ћирилица
29/10/2020 |  10:30 ⇒ 10:32 | Аутор: РТРС

Чубриловић честитао Брнабићевој

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је премијеру Србије Ани Брнабић поновни избор на ту позицију, са жељом да настави успјешно да води Владу, у интересу свих грађана Србије.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Увјерен сам да ће Влада Србије, у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама, наставити интензивну сарадњу са институцијама Републике Српске, првенствено у области економије, културе, науке и образовања, као и другим сферама живота - нагласио је предсједник парламента Републике Српске.

Чубриловић је у честитки истакао да је за Републику Српску веома значајно да Србија јача свој међународни положај, јер је Србија важан фактор мира и стабилности у региону, а посебно у очувању Дејтонског мировног споразума који гарантује положај и статус Српске и даје јој право да гради чврсте везе са Србијом.

- Са жељом да нова Влада Србије настави са реформским процесима на путу европских интеграција, срдачно Вас поздрављам и желим Вам успјех у будућем раду - наводи се у честитки Чубриловића.

Посланици Скупштине Србије синоћ су са 227 гласова "за" и пет "против" изабрали нову Владу на челу са Аном Брнабић.