latinica  ћирилица
29/10/2020 |  08:30 ⇒ 08:30 | Аутор: СРНА

Савјет министара о именовању експертског тима за Трговску гору

Савјет министара данас би на сједници требало да, између осталог, разматра Нацрт закона о иностраним пословима БиХ, чији је предлагач Министарство иностраних послова у Савјету министара.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Према дневном реду, министри би требало да разматрају и Нацрт споразума између Савјета министара и Владе Србије о заједничким локацијама на граничним прелазима.

На дневном реду је и Нацрт анекса Споразума Савјета министара и Владе Србије о заједничким локацијама на граничним прелазима за заједничку локацију на граничном прелазу Љубовија /нови мост/ - Братунац /нови мост/, са извјештајем о обављеним преговорима чији је предлагач Министарство безбједности у Савјету министара.

Министри би требало да разматрају и Нацрт споразума о финансирању Програма активности прекограничне сарадње Србија - БиХ за 2019. годину између ЕУ, Владе Србије и БиХ, са основама за закључивање овог споразума чији је предлагач Министарство финансија и трезора у Савјету министара.

На сједници би требало да се нађе и приједлог одлуке о именовању експертског тима за праћење стања и активности у вези са проблематиком одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Планирано је разматрање и приједлога одлуке о именовању правног тима за израду стратегије правне заштите интереса БиХ у вези са питањима одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

На приједлог Министарства правде у Савјету министара, министри би требало да разматрају и приједлог одлуке о усвајању ревидираног Акционог плана за провођење Стратегије за реформу сектора правде у БиХ за период од 2019. до 2020. године и на данашњој сједници би требао да буде обављен други круг гласања.

Савјет министара требало би да разматра и приједлог одлуке о формирању радне групе за израду стратегије у области миграција и азила и Акцијског плана за период 2021-2025. година. Ријеч је о новом тексту који је предложило Министарство безбједности у Савјету министара.

На приједлог Министарства безбједности, Савјет министара би требао да разматра информацију са планом мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом у БиХ.

Министри би требало да разматрају и ажурирану анализу реализације Стратегије за рад на предметима ратних злочина чији је предлагач Министарство правде у Савјету министара.