latinica  ћирилица
28/10/2020 |  16:38 ⇒ 17:04 | Аутор: СРНА

Вишковић: Заједничким радом ставити епидемију под контролу (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је да се пандемија вирусом корона може ставити под контролу само заједничким радом и сарадњом институција и појединаца.
Конференција за новинаре - Фото: РТРС
Конференција за новинареФото: РТРС

- Треба да се скупа придржавамо мјера, да се у наредном периоду сви одрекнемо личног комодитета на који смо навикли када је ријеч о окупљањима, дружењима, изласцима, славама, свадбама и свему што је у нашем народу традиција - рекао је Вишковић на конференцији за новинаре у Бањалуци, након састанка званичника Српске са представницима здравственог сектора, надлежних институција и локалних заједница о сложеној и погоршаној епидемиолошкој ситуацији у Републици.

Упозорио је да грађани морају бити свјесни да се послије тих дружења дешава удар на здравствени систем, јер долази до повећаног броја обољелих.

- Позивамо грађане да поштују мјере, јер ћемо на тај начин сачувати здравље, али и нашу економију - рекао је Вишковић.

Он је оцијенио да је састанак званичника Српске о епидемиолошкој ситуацији био неопходан, те да ће у значајној мјери олакшати рад Владе и Републичког штаба за ванредне ситуације.

- Да ли ће бити затварања или неће, да ли ће бити рестриктивнијих мјера или неће, зависи од свих грађана Републике Српске и од тога колико сви се понашамо одговорно и поштујемо мјере - рекао је Вишковић.