latinica  ћирилица
28/10/2020 |  15:57 ⇒ 15:58 | Аутор: СРНА

Тадићева и координациони тим о превенцији ширења вируса корона

Главни тужилац БиХ Гордана Тадић и координациони тим Тужилаштва БиХ за поступање у вези са проблематиком превенције и сузбијања ширења вируса корона разговарали су данас о превенцији и сузбијању његовог ширења, епидемиолошкој и безбједносној заштити запослених и лица која долазе у контакт са Тужилаштвом, као и потребним активностима како би се одржали процеси рада у свим тужилачким и административним одјељењима.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Тадићева је дала инструкције руководиоцима тужилачких одјељења да предузму активности како би била обезбијеђена адекватна заштита и брига за запослене, као и несметано вођење радних процеса у Тужилаштву БиХ.

Током разговора договорено је да се настави дезинфекција објеката, просторија и возила које користи Тужилаштво БиХ, те обезбиједе потребна средства за дезинфекциону заштиту запослених и просторија, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

С обзиром на ситуације са предузимањем мјера изолације и осталих нужних мјера, те привремену удаљеност одређеног броја запослених, разговарано је како, на најадекватнији начин, осигурати радни ангажман и ефикасност свих запослених.

На састанку је анализиран и план резултата које треба остварити у овој години, због чега је Тадићева позвала своје замјенике и шефове одјељења на предузимање свих потребних активности, да се и у овој ситуацији остваре што бољи радни резултати, у складу са могућностима и рестрикцијама које су проузроковане пандемијом Kовид-19.