latinica  ћирилица
28/10/2020 |  15:52 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Ученици од понедјељка у школама (ВИДЕО)

Ученици се у понедјељак враћају у школе, одлучено је након састанка на којем је разговарано о епидемиолошкој ситуацји у Српској.
Састанак о епидемиолошкој ситуацији (фото: twitter.com / Vlada_Srpske) -
Састанак о епидемиолошкој ситуацији (фото: twitter.com / Vlada_Srpske)

Затварање школа, како су навели, била је превентива и привремена мјера, донесена с циљем заштите здравља свих, саопштено је на конференцији за новинаре након овог састанка у Влади Републике Српске.

- Главна порука данас је да су институције биле ефикасне током ових кризних мјесеци и наставиће да буду ефикасне - поручила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Домаћин састанка била је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а присуствовали су и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милиорад Додик, министри у Влади Републике Српске, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, директор Института за јавно здравство Српске Бранислав Зељковић, директор Инспектората Републике Српске Драгутин Шкребић и директор Цивилне заштите Милан Новитовић.

Састанку су присуствовали и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, градоначелник Добоја Борис Јеринић, градоначелник Требиња Мико Ћурић, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, градоначелник Зворника Зоран Стевановић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, градоначелник Градишке Зоран Аџић, предсједник Савеза општина и градова Љубиша Ћосић, директори и представници УКЦ Републике Српске и болница у Републици Српској.