latinica  ћирилица
28/10/2020 |  15:26 ⇒ 15:34 | Аутор: СРНА

Тегелтија: ВСТС стотину одсто посвећен уласку у ЕУ

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета Милан Тегелтија изјавио је данас у Сарајеву да су чланови Савјета стотину одсто посвећени уласку у ЕУ и добијању кандидатског статуса.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је ово изјавио на састанку са шефом Делегације ЕУ и специјални представник ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером, који је члановима ВСТС представио кључне налазе Извјештаја о БиХ.

Овом приликом предсједник ВСТС изразио је захвалност за подршку коју је ЕУ пружила правосуђу БиХ, посебно акцентирајући помоћ за изградњу и реконструкцију бројних правосудних институција, као и подршку при запошљивању и финансирају рада судија и тужилаца у циљу ефикаснијег процесуирања предмета ратних злочина.

Заједничка сарадња у реформи правосудног система у циљу добијања кандидатског статуса наредне године, договорена је након дискусије у којој су чланови ВСТВ-а БиХ дали своје коментаре на Извјештај и констатације да је неопходна подршка цјелокупне правосудне заједнице реформским активностима које је неопходно реализовати за добивање кандидатског статуса, саопштено је из ВСТС.