latinica  ћирилица
28/10/2020 |  13:33 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Нове мјере у Бањалуци (ВИДЕО)

Град Бањалука припремио је нове мјере у борби против вируса корона, рекао је данас градоначелник Игор Радојичић.
Игор Радојичић, прес конференција (фото: Град Бањалука) -
Игор Радојичић, прес конференција (фото: Град Бањалука)

Он је рекао да се повећава број лица ангажованих у здравственом сектору, конкретно љекара и медицинских техничара - ангажовани су незапослени и радници у пензији.

Такође, одобрена су додатана средства за Дом здравља и повећан капацитет за тестирање - умјесто шест радиће десет тимова за тестирање. 

- Уводи се још једна нова локација за тестирање на Малти. Ради се о тестирању у аутомобилу. Лица дођу на ту локацију и без изласка из аутомобила биће тестирана - рекао је он.

Радојичић је истакао да је здравственим радницима ангажованим у борби против вируса корона обезбијеђена стимулација.

Он је навео да се повећава број кућних посјета хроничним болесницима и тешко покретним лицима како би се смањило њихово излагање вирусу.

 

Додао је да ће оквиру ових мјера, тим Хитне помоћи бити појачан додатним људством, те да ће се у Доцу, уз постојећу ковид амбуланту, отварити још једна амбуланта за пацијенте са акутним респираторним инфекцијама.

- Све ове мјере имају за циљ да се организује благовремена здравствена заштита, да пацијенти могу брже и лакше да добију здравствену услугу, јер је притисак све већи - рекао је Радојичић.