latinica  ћирилица
28/10/2020 |  12:34 ⇒ 12:42 | Аутор: СРНА

"Епидемија се одразила на ефикасност Савјета министара"

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да се епидемија вируса корона одразила на ефикасност рада Савјета министара и да су средства која су требало да буду утрошена у капиталне пројекте морала да буду преусмјерена на здравствени сектор.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

- Пандемија није пуно утицала на рад Савјета министара, али је сасвим сигурно утицала на резултате рада - рекао је Тегелтија.

Он је подсјетио да Програм рада који је припремао у експозеу приликом избора за предсједавајућег Савјета министара и циљеви које је тада поставио и које имају сви у БиХ, нису исти.

- Тада смо говорили о привредном развоју и да ће стопе привредног развоја бити позитивне, а данас биљежимо негативне стопе привредног раста - рекао је Тегелтија.

Он је навео да су разматрани пројекти који се морају имплементирати, а да се данас разговара о томе како се могу обезбиједити додатни кревети за збрињавање болесних и како обезбиједити додатне милионске трошкове за лијечење свих у БиХ.

- Различити су приоритети у овом тренутку. Од кључних приоритета, наравно, нисмо одустали, али наш буџет смо преусмјерили, па смо 15 милиона КМ обезбиједили за здравствени сектор у БиХ, а било би много корисније да смо та средства, да није било ове пандемије, уложили у неки од капиталних пројеката или за помоћ локалној заједници, попут Рогатице - рекао је Тегелтија.