latinica  ћирилица
28/10/2020 |  11:46 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

Савјет министара и Влада Српске подржавају развој Рогатице

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас у Рогатици да ова локална заједница заслужује подршку републичких и институција на нивоу БиХ, јер њено руководство зна да управља ресурсима.
Тегелтија и Кошарац у Рогатици - Фото: СРНА
Тегелтија и Кошарац у РогатициФото: СРНА

- Рогатици је потребна подршка Владе Републике Српске и јавних предузећа, док ће Савјет министара кроз оне пројекте које имплементира, попут подршке култури, спорту, помоћ избјеглим и расељеним лицима, сасвим сигурно бити партнер овој локалној заједници и убудуће - поручио је Тегелтија.

Он је истакао да је у свакој средини држава успјешна онолико колико су успјешне и њене локалне заједнице.

- Послије прошлих избора, 2017. године био сам у Рогатици и код начелника Милорада Јагодића, а данас, три године касније, сигуран сам да је ова локална заједница боље и љепше мјесто за живот него што је то било 2017. године - рекао је Тегелтија.

Каже да је у Рогатици завршен највећи број пројеката о којима је прије три године разговарао са руководством ове локалне заједнице, а које је општина планирала да заврши у свом четворогодишњем мандату.

- Сада када смо то погледали, највећи број тих пројекта је завршен, а дио је у завршној фази, док неки касне са завршетком - навео је предсједавајући Савјета министара.

Тегелтија сматра да је то добар знак да је ова локална заједница добро планирала своје пројекте и развој и да ће предвиђене пројекте успјешно и окончати у интересу својих грађана.

Истиче да су кључна тема нова радна мјеста и запошљавање, о чему је данас разговарао са руководством општине Рогатица.

- Ми ћемо свакако бити на услузи за све оно што буде потребно општини Рогатица, јер њено руководство зна да управља ресурсима, али јој је потребна и подршка Владе Републике Српске, јавних предузећа, док ће Савјет министра кроз оне пројекте које имплементира, попут подршке култури, спорту, помоћ избјеглим и расељеним лицима бити партнер овој локалној заједници - рекао је Тегелтија.

Према његовим ријечима, добро је да у Рогатици постоје препознатљиве компаније које раде у различитим областима и које желе да наставе да се развијају у овој средини.

Он је изразио наду да ће се приликом наредне посјете Рогатици увјерити да су сви започети развојни и инфраструктурни пројекти квалитетно реализовани.

Тегелтија и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац бораве данас у посјети Рогатици, гдје им је домаћин начелник општине Милорад Јагодић.