latinica  ћирилица
28/10/2020 |  10:26 ⇒ 12:08 | Аутор: Агенције

У Хрватској 2.378 заражених, 23 особе преминуле

У посљедња 24 часа у Хрватској је регистровано 2.378 нових случајева заразе вирусом корона. Рекордан број преминулих - 23.
Вирус корона (фото:агенције) -
Вирус корона (фото:агенције)

Укупно је тестирано 8.589 особа, пренио је портал Инекс.

Замјеница директора Завода за јавно здравство Сандра Шикић, који је до сада објављивао податке за Загреб, каже да је тај град пријавио преко 500 нових случајева.

- У протекла 24 часа имаћемо више од 500 нових случајева вируса корона. Мало смо се превише опустили, нисмо се придржавали мјера. Можда су људи подцјенили све. Стручњаци јесу упозоравали на јесен - рекла је Шикић.

- Бројке су нам тако велике да не можемо у 24 часа све обавити. Молимо грађане да допринесу ситуацији, док чекају тестирање молимо да се одговорно понашају, да се не друже с укућанима, да не иду на посао - додала је она, а преноси Индекс.

Према незваничним подацима које су објавили хрватски медији, очекује се да Хрватска пријави још један црни рекорд: број умрлих.

Јуче је у Хрватској забиљежено 1.413 нових случајева заразе вирусом корона, а 18 особа је умрло. То је највећи број умрлих у једном дану од почетка епидемије.