latinica  ћирилица
27/10/2020 |  13:34 ⇒ 13:35 | Аутор: СРНА

Брчко: Преминуо мушкарац, још 21 особа заражена

У Брчком је од посљедица вируса корона преминуо шездесетдвогодишњи мушкарац који је био на респиратору, док је потврђен 21 нови случај заразе, саопштено је данас из Штаба за заштиту и спасавање дистрикта.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Заражено је 11 мушкараца и 10 жена, те је број активних случајева у Брчком повећан на 102, од којих је седморо на лијечењу на ковид одјељењу брчанске Болнице.

Тешку клиничку слику има двоје пацијента, четворо их је са средње тешком, а једно са лакшом клиничком сликом.

Четворо пацијената је старије, а троје средње животне доби.

Од до сада 5.240 тестираних лица, негативан налаз имало је њих 4.779, док је вирус корона потврђен код 425 особа, од којих се 299 излијечило, а 24 су преминуле.

На резултате теста чека 36 људи, док се под здравственим надзором налази њих 498.

Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта апеловао је да становништво и правни субјекти поштују мјере и наредбе Штаба о ношењу заштитне опреме, о поштовању дистанце и коришћењу дезинфекционих средстава на прописан начин.

Из Штаба подсјећају да ће ступањем на снагу Закона о заштити становништва од заразних болести Брчко дистрикта санкције за кршење наредби, односно одредаба закона бити знатно ригорозније.

Штаб за заштиту и спасавање ће у наредним данима анализирати епидемиолошку ситуацију и уколико буде било потребе посегнути за радикалнијим мјерама, напомиње се у саопштењу.