latinica  ћирилица
27/10/2020 |  11:23 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

Лукач: Приједор није превише изложен нелегалним миграцијама (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да град Приједор није превише изложен нелегалним миграцијама и проласку миграната и да је у том погледу под контролом.
Драган Лукач у Приједору - Фото: СРНА
Драган Лукач у ПриједоруФото: СРНА

- Било је одређених прекршаја и кривичних дјела од миграната које је полиција на вријеме санкционисала и зауставила. Није дошло до веће ескалације - рекао је Лукач новинарима у Приједору након састанка са руководством Полицијске управе /ПУ/ Приједор.

Он је оцијенио да је у граду Приједору стање безбједности на задовољавајућем нивоу, да је општег криминалитета мање за 6,7 одсто, да је укупна расвијетљеност до сада учињених кривичних дјела у порасту и да то значи да полиција добро ради свој посао.

- Добра организованост полиције доприноси и добром стању безбједности. Ове посјете јесу у том циљу да се наставимо и даље бринути о безбједности наших грађана на цијелом подручју ПУ Приједор, да видимо има ли пропуста и шта можемо да побољшамо и шта да урадимо да будемо много ефикаснији и ефикасан сервис грађанима у сваком тренутку - додао је Лукач.

Начелник ПУ Приједор Сретоја Вујановић изјавио је да је тема разговора с Лукачем била стање безбједности у приједорској регији гдје је оцјена да је оно задовољавајуће, да није било евидентираних већих догађаја који би у битној мјери узнемирили јавност, односно унијели неповјерење грађана, и да је стање безбједности по свим сегментима праћења и побољшано у односу на претходни период.

- Министар је издвојио активности око мигрантске кризе. Ви знате да смо имали у Крупи на Уни и Новом Граду ситуације да су мигранти били у близини међуентитетске линије, да је дошло до одређеног узнемирења грађана. Међутим, ангажманом ПУ Приједор у МУП-а Републике Српске на том подручју у потпуности је остварен посао полиције, грађани се осјећају безбједно и пратимо стање и у наредном периоду - навео је Вујановић.

Након Приједора, Лукач ће данас посјетити и Нови Град и Козарску Дубицу гдје ће се, осим са полицијским, састати и са цивилним структурама власти.