latinica  ћирилица
27/10/2020 |  09:50 ⇒ 09:51 | Аутор: СРНА

Ухапшен због хаковања профила и неовлаштеног фотографисања

Бањалучка полиција ухапсила је лице чији су иницијали Е.Б. због основа сумње да је без знања и одобрења приступало налозима на друштвеним мрежама оштећеног лица, те да је неовлаштено фотографисало сачинивши експлицитне фотографије, а потом их објављивало на друштвеним мрежама.

Такође, ухапшено лице осумњичено је да је пријетило оштећеном лицу да ће експлицитне фотографије послати родбини и пријатељима, што је код оштећеног изазвало осјећај страха и узнемирености.

Претресом возила Е.Б. пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела неовлаштени приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи, телекомуникационој мрежи и електронској обради података, неовлаштено фотографисање и прогањање.

Лице Е.Б. је ухапшено јуче, а сумњичи се да је кривична дјела починило од фебруара 2019. године до октобра ове године, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Све мјере и радње у оквиру овог предмета предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци.