latinica  ћирилица
26/10/2020 |  16:22 ⇒ 21:14 | Аутор: РТРС

Адамовић: Не постоји основ за подизање оптужнице против уредника РТРС-а (ВИДЕО)

Главна уредница Информативног програма Телевизије Републике Српске Маријана Ђурђевић, уредница и новинар политичког магазина Печат Нада Велетић и уредник Дневника Момчило Остојић саслушани су у Тужилаштву БиХ због наводних назнака основе сумње да су открили идентитет заштићеног свједока.
Владо Адамовић - Фото: РТРС
Владо АдамовићФото: РТРС

Тужиоци наводе да је име заштићеног свједока поменуто кроз псеудоним као и да је поменут предмет у коме је заштићени свједок наводно свједочио.

Новинари РТРС-а тврде да у емитованом програму није поменут заштићени свједок, нити псеудоним истог, као ни назнаке предмета на који се односи тврдња везана за заштиту свједока, рекао је за РТРС адвокат Владо Адамовић. Чека се одлука тужиоца.

- Моји брањеници нису се бранили ћутањем, већ су објаснили да ни у једном моменту нису поменули име заштићеног свједока или псеудоним, нити су ставили назнаку предмета који се односи на заштићеног свједока тако да не очекујем да ће ту бити проблема у будућности - нагласио је Адамовић.

Он је додао да тужилац сад одлучује да ли то што је он прикупио представља довољно основане сумње за евентуално подизање оптужнице.

- Мој став је да у погледу мојих брањеника тако нешто не постоји, али одлука тужиоца је коначно па ћемо чекати - рекао је адвокат Адамовић.

У медијима је већ објављено да због наводног откривања идентитета заштићеног свједока Тужилаштво БиХ истражује и новинаре и уреднике портала banjaluka.net и Гласа Српске, што је у медијским круговима али и од појединих правника и адвоката оцијењено као класичан притисак на уређивачку политику медија из Републике Српске.