latinica  ћирилица
25/10/2020 |  15:22 | Аутор: Б92

Ђоковић: Надам се да ћу стићи до "историјског броја један"

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је на конференцији за новинаре пред почетак Мастерс 500 турнира у Бечу.
Новак Ђоковић (фото: facebook.com / adriatourofficial) -
Новак Ђоковић (фото: facebook.com / adriatourofficial)

Он ће у првом колу играти са Филипом Крајиновићем.

- Тренирао сам са Филипом и шалили смо се на тему жријеба и тога да бисмо могли да се сусретнемо у првом колу. Шансе су биле мале, али ето нас. Имамо сличан стил игре, он воли тврде подлоге, може да игра брзо на њима и веома је талентован - рекао је Ђоковић и описао услове у престоници Аустрије:

- Хотел у коме смо смјештени је одличан, као и терени, добра је храна, имамо све услове који су нам потребни да се такмичимо. На два турнира до сада (у Њујорку и Паризу) су правила била иста. Сјајно је што имамо прилику да се такмичимо, морамо да будемо захвални на томе - рекао је Ђоковић.

Јако је близу Федереровог рекорда у броју недјеља на првом мјесту АТП каравана.

- Овај привремени систем рангирања траје од марта. За мене је одличан, јер сам освојио много бодова. Била би другачија прича да није тако, али за све је исто. Надам се да ћу до марта стићи до историјског броја 1, али све је непредвидљиво - сматра он.

На крају, приче о ГОАТ-у.

- Препуштам расправу о ГОАТ-у другима. Покушавам да задржим прво мјесто, Сампрас ми је био идол док сам одрастао и било би невјероватно да стигнем тај рекорд - закључио је Ђоковић.