latinica  ћирилица
23/10/2020 |  19:49 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Додик: Унапређење привреде и побољшање услова живота грађана (ВИДЕО)

Српски члан предсједништва БиХ, Милорад Додик у општинама Пелагићево, Доњи Жабар и у Дистрикту Брчко, разговарао је са привредницима, пољопривредницима и првим људима тих општина, како унаприједити свеукупни привредни амбијент и обезбиједити што боље услове за живот грађана.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

А није мали број пројеката, који је у овим општинама и градовима реализован средствима Владе Републике Српске и Републике Србије.

У општини Пелагићево из средстава Републике Српске и Србије, завршавају се објекат зграде Амбуланте породичне медицине, реконструкцијом Старе школе, добиће се простор за музеј Васе Пелагића, а завршен је и трг 9. јанур. За ове пројекте издвојено 640.000 КМ.

- Ми као општина, која је једна од мањих на подручју Српске, сигурно да можемо бити поносни колику подршку добијамо од институција Републике Српске - рекао је Славко Тешић, одборник Скупштине општине Пелагићево.

У општини Доњи Жабар, Додик је разговарао је са пољопривредним произвођачима о томе, како још више унаприједити пољопривредну производњу у овој изразито аграраној општини.

За подстицаје у аграру за Доњи Жабар, само у прошлој години, Влада је исплатила 1,2 милиона марака.

Перо Павловић, пољопривредни произвођач из Доњег Жабара истиче да министарство највише може помоћи у подстицајима и субвенцијама на машине.

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ навео је да је у општинама, као што је Доњи Жабар пољопривреда преовладавајућа дјелатност.

- Драго ми је да сам на састанку са људима чуо да имамо добре подстицаје и добар однос Владе. То сте могли да чујете у изјавама сада и треба тако и да наставимо. Овдје морамо да се посветимо изградњи инфраструктуре и креирању пројеката подршке пољопривредним произвођачима - јасан је Додик.

Милорада Додика у Брчком је угостио Војо Трипуновић, који је стоодстотни инвалид али који снагом воље и уз помоћ своје породице, пркоси свим недаћама и проблемима. Војо већ двије деценије, иако је на штакама успјешно прави иконе и плоске.

- Мени је велика част што је предсједник дошао код мене, да ме види и саслуша укратко нас и наш живот - каже Трипуновић.

Додик је нагласио да носи велии утисак из ових општина.

- Иначе, ово није ни полтичка, нити било каква друга прича. Ово је животна прича, животна емоција. Одавде ћу отићи новом емоцијом, да људски дух је несаломив, уколико он сам не дозовли да буде сломљен - јасан је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик се захвалио на истрајности и животној побједи Воји Трипуновићу, који како истиче, може бити примјер свим људима, да снагом воље могу побиједити све недаће које испред њих.