latinica  ћирилица
22/10/2020 |  21:21 ⇒ 22:26 | Аутор: РТРС

Вашингтон пост о оптужници против Мехмедагића

Вашингтон пост објавио је текст о оптужници коју је Тужилаштво БиХ подигло против директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића због злоупотребе положаја или овлаштења.
Осман  Мехмедагић саслушање - Фото: РТРС
Осман Мехмедагић саслушањеФото: РТРС

У тексту се подсјећа да је оптужница подигнута и против руководиоца Одсјека за сајбер безбједност ОБА БиХ Мухамеда Пекића, који је, како се наводи, тражио информације и фотографије о пошиљаоцу анонимне кривичне пријаве против директора ОБА.

Вашингтон пост наводи, позивајући се на саопштење Тужилаштва БиХ, да су Мехмедагић и Пекић оптужени за кршење права на неповредивост писане и поштанске комуникације, те да нису наведени детаљи о лицу које је упутило кривичну пријаву против Мехмедагића.

Додаје се да је из Тужилаштва речено да су оптужени вишеструко злоупотријебили свој положај, као и законом утврђене процедуре и службене радње.

Подсјећа се да је Тужилаштво у оптужници, која је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање, предложило да се оптуженима забрани обављање службених дужности и контакт са запосленим у ОБА.