latinica  ћирилица
22/10/2020 |  17:06 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Додик: Неприхватљиво прислушкивање било кога

Лидер СНСД-а Милорад Додик осудио је прислушкивање руководиоца приједорске филијале Фонда здравственог осигурања Републике Српске Далибора Павловића, који је и кандидат ове партије за градоначелника Приједора на предстојећим изборима.
Милорад Додик - Фото: ТАНЈУГ
Милорад ДодикФото: ТАНЈУГ

Додик је рекао новинарима у Шипову да је то неприхватљиво.

- Неприхватљиво је да се то увуче у политички систем и живот и онда то постаје проблем. Очигледно је то урађено са намјером, али разговараћемо о томе са Павловићем. Осуђујем такво понашање, не само према кандидату СНСД, већ према било коме - рекао је Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ.

Он је рекао да ће се о овом случају распитати у МУП-у Републике Српске, те да постоје органи за контролу таквих ствари које, како је нагласио, могу "да послуже за намјерну дисредитацију и ништа више".

Руководилац приједорске Филијале Фонда здравственог осигурања Републике Српске Далибор Павловић изјавио раније да се плаши да је мотив због којег је неко поставио уређај за прислушкивање у његову канцеларију политичке природе и да је то због тога што је кандидат СНСД-а за градоначелника.

Полицијска управа Приједор саопштила је јутрос да је лице чији су иницијали Д.П. јуче у 14.20 часова пријавило да је на радном мјесту пронашло скривен аудио уређај за тонско снимање.

Тужилац Окружног тужилаштва Приједор изјаснио се да је ријеч о кривичном дјелу неовлаштено прислушкивање и тонско снимање. У току утврђивање околности извршеног кривичног дјела и проналазак извршиоца.