latinica  ћирилица
22/10/2020 |  15:27 ⇒ 16:03 | Аутор: СРНА

Бијељина: Влада Српске улаже пет милиона КМ за изградњу саобраћајнице

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетио је данас радилиште нове саобраћајнице у граду и навео да њену изградњу финансира Влада Републике Српске са пет милиона КМ.
Бијељина - Мићић - инфраструктура -
Бијељина - Мићић - инфраструктура

У току су радови на рашчишћавању терена и уклањању старе жељезничке пруге ради изградње ове саобраћајнице која ће ићи од нове аутобуске станице у изградњи до обилазнице око Бијељине у близини Центра за високо образовање.

- Нова улица ће потпуно промијенити изглед овог дијела града, а поред коловозних трака, дуж улице ће бити постављена четири дрвореда са укупно 1.000 стабала, тротоари и бициклистичка стаза - рекао је Мићић и додао да радови теку предвиђеном динамиком.

Начелник градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Предраг Петричевић истакао је да ће пројектована саобраћајница дуга 1.500 метара знатно растеретити саобраћај у остатку урбаног подручја.

- Аутобуси више неће улазити у центар града, већ ће преко кружног тока, који ће бити изграђен испред Центра за високо образовање, новом саобраћајницом и Улицом Раје Бањичића излазити на обилазницу - навео је Петричевић.

У Градској управи истичу да је изградња нове улице дио обимног инфраструктурног уређења овог дијела Бијељине и наставак је пројекта изградње нове аутобуске станице чији је завршетак планиран на прољеће наредне године.

Станица ће се простирати на 10.000 метара квадратних, површина главне и помоћних зграда, са раздвојеним долазним и одлазним перонима, износиће 1.300 метара квадратних, а уз станицу, према Улици Раје Бањичића пројектован је и мали парк.

Вриједност радова процијењена је на 3,2 милиона КМ, од чега је два милиона КМ обезбијеђено из кредитних средстава, а 1,2 милиона КМ из градског буџета.