latinica  ћирилица
22/10/2020 |  15:16 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Павловић: Плашим се да је мотив политичке природе

Руководилац приједорске Филијале Фонда здравственог осигурања Републике Српске Далибор Павловић изјавио је данас да се плаши да је мотив због којег је неко поставио уређај за прислушкивање у његову канцеларију политичке природе и да је то због тога што је кандидат СНСД-а за градоначелника.
Далибор Павловић -
Далибор Павловић

- Не могу рећи ко, шта, ни на кога сумњам и надам се да ће у што скоријем року полиција открити починиоце. Морам да кажем да ми нимало није било свеједно и да сам помало био забринут и за себе и за породицу - рекао је Павловић.

Он је навео да је посљедњих седам дана слушао приче са више страна како ће прије избора бити објављени неки његови разговори који би га дискредитовали, те да је мислио да је у питању прислушкивање телефона и да је јуче случајно угледао мали црни предмет, налик на диктафон, о чему је обавијестио полицију.

- МУП је изузео тај апарат који је стајао на клима уређају и, према њиховим ријечима, однијели су га у суд, тужилаштво, како би се извршио увиђај и пронашли отисци прстију, јер је претпоставка да је неко рукама без рукавица то ставио горе - навео је Павловић.

Он сматра да његови сарадници у Фонду немају мотив за такво шта, да сви функционишу као једна породица и истиче да ни на кога од њих не сумња.

- Ако је /мотив/ политички, морам да поручим свима онима који се баве таквим пословима да сам се кандидовао на ову функцију зато што желим да промијеним стање у овом граду и нема те силе и могућности која ће ме зауставити да промијеним нешто овдје за добробит свих наших грађана. Могу да поручим ономе ко је то поставио, вјероватно ће ово гледати, јер није само дошло ту, да могу још сто уређаја да поставе, могу да пријете и да застрашују нећу одустати од свог циља, а мој циљ је бољи Приједор - нагласио је Павловић.

Он је изразио наду да ће случај бити расвијетљен бар до избора, како би сви грађани знали ко се бави таквим стварима.

- Бојим се да се враћамо у нека стара времена када наши грађани нису смјели показати оно што желе да покажу. Ово је демократско друштво и овдје свако има право да каже оно што жели и мисли - каже Павловић.

Полицијска управа Приједор саопштила је јутрос да је лице чији су иницијали Д.П. јуче у 14.20 часова пријавило да је на радном мјесту пронашло скривен аудио уређај за тонско снимање.

Тужилац Окружног тужилаштва Приједор изјаснио се да је ријеч о кривичном дјелу неовлаштено прислушкивање и тонско снимање, а у току утврђивање околности извршеног кривичног дјела и проналазак извршиоца.