latinica  ћирилица
22/10/2020 |  13:19 ⇒ 14:59 | Аутор: Б92

Ђоковић: Постоји жал, играм најбољи тенис у животу (ВИДЕО)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, обратио се медијима у Тениском центру "Новак" на Дорћолу.

Ђоковић се налази у Београду и традиционално организује дружење са медијима.

Најбољи тенисер свијета недавно је поражен у финалу Ролан Гароса и у престоници Србије се спрема за наставак такмичарске године.

Ђоковић је већ саопштио да неће играти на Мастерсу у Паризу већ ће се такмичити у Бечу и Лондону.

- Још не знам када ћу ићи у Аустралију, због породице, свих тих ограничења... Надам се да ће скратити период карантина, ако то не буде случај, мораћемо раније да идемо. Аустралијан опен је у плану, а за АТП Куп још не знам - рекао је Ђоковић на почетку конференције.

- Постоји жал што нисам узео УС Опен или Ролан Гарос. Мислим да сам био у одличној форми на оба. На Ролан Гаросу у финалу нисам био на нивоу, имао сам бољег противника, а и нисам играо добро - додао је.

- На УСО се десила та несрећна ситуација за мене. Ако не рачунамо УСО, имам само један пораз у години. Играм тенис живота тренутно. Ова сезона може да се пореди са 2011. и 2015. годином - истакао је Ђоковић.

Рекао је да има у плану да игра Беч. Париз прескаче, па иде у Лондон.

Када је о Удружењу ријеч, навео је да су хтјели су да их сасијеку у корену, поготово у Америци.

- Између турнира Васек Поспишил и ја радимо на постављању система, структуре. Постоји доста отпора, доста људи је покушало да нас обесхрабри, сасијече у корену. Посебно у Америци. То је идеја која постоји више од 20 год. Горан ми је тренер. И они су пије 20 год имали ту идеју. Али је 4,5 покушаја пропало - истакао ј први рекет свијета.

- Прије него што смо званично основали асоцијацију, причао сам са Федерером и Надалом. Нису жељели да се придруже. Ја поштујем то, живимо у демократском друштву. Да ли бих волио да су са нама? Да - нагласио је Ђоковић.