latinica  ћирилица
22/10/2020 |  09:39 ⇒ 09:40 | Аутор: СРНА

Расписан јавни позив за измјештање и уништавање отпада у Дрвару

Управа за инспекцијске послове Федерације БиХ расписала је Јавни позив за измјештање и уништавање италијанског отпада нелегално депонованог на подручју Дрвара, чиме је направљен други важан корак у рјешавању овог проблема, рекла је Срни начелник општине Дрвар Душица Рунић.
Отпад у Дрвару - Фото: РТРС
Отпад у ДрваруФото: РТРС

- Први успјешан корак је да смо зауставили даљи увоз отпада, а други је то да је Федерална управа за инспекцијске послове расписала Јавни позив за реализацију захтјева општине Дрвар, а то је да се отпад са подручја наше општине измјести и уништи те да се простор дезинфикује - нагласила је Рунићева.

Она је објаснила да је први корак начињен када је федерално Министарство за заштиту животне средине и туризам укинуло дозволу за даљи увоз, захваљујући ангажману грађана и локалне власти.

- Наше активности и административна борба овдје не престају, наставићемо активно пратити поступке надлежних како бисмо дошли до циља. Сљедећи корак очекујемо 9. новембра када је отварање понуда пристиглих на Јавни позив за уклањане отпада - истакла је Рунићева.

Предузеће "Кром рециклажа" из Дрвара увезло је почетком јула у БиХ 294.574 килограма текстилног отпада у вриједности од 16.125 КМ.