latinica  ћирилица
21/10/2020 |  23:07 ⇒ 23:16 | Аутор: Б92

Првак Европе моћан на старту Лиге шампиона

Фудбалери минхенског Бајерна побиједили су Атлетико Мадрид 4:0 у првом колу групне фазе Лиге шампиона.

Изабраници Хансија Флика на тријумфалан начин започели су одбрану титуле шампиона Европе, чиме су показали да ће и ове године бити један од главних кандидата за освајање.

Актуелни шампиони Европе одиграли су одличну утакмицу која је на неки начин преломљена у првом полувремену.

Баварци су били конкретнији и у два наврата то су успјели да искористе.

У 28. минуту велике заслуге за вођство Бајерна одлазе Џошуи Кимиху. Нијемац је прво украо лопту, а потом је и послао одличан пас ка Коману који је пласираним ударцем савладао Облака.

Послије примљеног гола Мадриђани нису много промијенили стил. Углавном су чекали контранападе и у 36. минуту извели су такав један којем је "само" завршница фалила.

Минхенски клуб знао је како да казни противника. Ерера је погрешио на средини терена, услиједила је муњевита контра коју је реализовао Горецка.

Нијемац је снажним ударцем послао лопту иза леђа Јана Облака. На паузу се отишло са 2:0 за Бајерн.

На старту другог полувремена Атлетико је успио да постигне гол, међутим Суарес се налазио у офсајду, те је погодак Феликса поништен.

Бајерн је убрзо преузео контролу над утакмицом и у 66. минуту постигао је трећи гол. Толисо је искористио одбитак и снажним ударцем "пробушио" је мрежу.

Није се чекало дуго на 4:0. Милер је послао феноменалну лопту ка Коману који је изиграо одбрану Мадриђана и шутем у даљи угао поставио великих 4:0.

До краја утакмице није било погодака и Бајерн заслужено долази до побједе.