latinica  ћирилица
21/10/2020 |  18:02 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Сарајево: Онлајн настава за средњошколце; Ограничена окупљања

Кризни штаб Министарства здравства Кантона Сарајево донио је данас наредбу да се због погоршане епидемиолошке ситуације настава у свим средњим школама од петка, 23. октобра, одвија онлајн.

Кантоналном Министарству за образовање, науку и младе наложено је да се и даље настава одвија у основним школама, уз примјену комбинованих модела, док се похађање предшколских установа наставља као до сада, саопштено је из Министарства здравства Кантона Сарајево.

Кризни штаб донио је и наредбу да се забрањује окупљане више од 30 људи у затвореном и више од 60 особа на отвореном простору.

У саопштењу се наводи да се забрана односи на сахране, као и на политичке скупове, вјенчања, прославе, семинаре, конгресе, комеморације, обиљежавање годишњица.

Дозвољено је пружање услуга у угоститељским објектима у отвореном и затвореном простору искључиво на сједећим мјестима, са максимално 30 гостију, уз обавезно придржавање препорука Завода за јавно здравство Федерације БиХ.

Новим наредбама је ограничен и број клијената који бораве истовремено у трговинама, објектима за услужне дјелатности и тржним центрима.

Дозвољен је боравак једног лица на 10 метара квадратних, с тим да у једном објекту не смије бити више од 30 људи, у које се не убрајају запослени.

Све установе, предузећа, институције које имају организоване ресторане и мензе унутар својих објеката дужни су се придржавати свих мјера које важе и за угоститељске објекте.

У плесним школама се дозвољава организација тренинга само за индивидуалне тренинге, наводи се у саопштењу.

Нове наредбе важе до 31. октобра.