latinica  ћирилица
21/10/2020 |  17:03 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Добра сарадња општине Кнежево и републичких власти (ФОТО/ВИДЕО)

Реализација значајних инфраструктурних пројеката, обезбјеђивање бољих услова за живот, унапређење привреде је резултат добре сарадње општине Кнежево и републичких власти, каже предсједница Српске Жељка Цвијановић, која је посјетила ову локалну заједницу.
Састанак са руководстом општине Кнежево - Фото: РТРС
Састанак са руководстом општине КнежевоФото: РТРС

На састанку са локалном управом закључено је да Кнежево иде путем развоја, и да ће тако бити и убудуће.

Реконструкција Дома здравља, Центра за социјални рад, Полицијске станице, само су неки од инфраструктурних пројеката у Кнежеву чију су реализацију помогле Владе Српске и Србије.

Цвијановић у Кнежеву (фото: РТРС)

У резултате добре сарадње управе ове локалне заједнице и републичких власти увјерила се и предсједница Српске.

И данашња посјета је знак да општина има подршку да настави развојним путем, каже начелник Горан Боројевић.

- Посјета предсједнице Републике Српске за нас је знак да имамо подршку у реализацији значајних пројеката и за све оно што смо до сада урадили. У наредном периоду наставићемо квалитетну сарадњу са институцијама Српске - рекао је Боројевић.

Цвијановић у Кнежеву (фото: РТРС)

Кабинет предсједнице Српске помоћи ће и реконструкцију вртића. Задовољство је, каже Цвијановић, кад има потребе за повећањем капацитета предшколских установа.

Предсједница Цвијановић обећала је финансијску помоћ и пројекту "Уредимо Омар" који су кандидовали млади из Планинарског друштва "Виленска врела".

- Циљ нам је да изградимо неколико спортско-рекреативних зона. Имаћемо стазу за бициклизам, затим полигон за дјецу и шеталиште. Ово подручје је карактеристично јер је прекривено четинарском шумом - рекла је секретарка Планинарског друштва "Виленска врела" Дијана Милисавић.

Цвијановић са планинарима (фото: РТРС)

Веома је важна и подршка локалним привредницима за унапређење живота, сматра предсједница Цвијановић.

Цвијановић у Кнежеву (фото: РТРС)

Цвијановић је похвалила иницијативу локалне власти за отварање радних мјеста и привлачење инвеститора додјелом адекватних локација за пословање.

      View this post on Instagram

У разговору са младим планинарима из Кнежева договорили смо да пројекат "Уредимо Омар" буде подржан из буџета предсједника Републике Српске. Ваздушна бања Kнежево добиће ново шеталиште "Омар" са полигоном за дјецу и бициклистичком стазом. Овај природни драгуљ биће ново мјесто окупљања, како за мјештане Kнежева, тако и за становнике околних општина и градова.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Oct 21, 2020 at 5:31am PDT