latinica  ћирилица
21/10/2020 |  16:26 ⇒ 19:54 | Аутор: СРНА

Шеранић у Станарима: Добра синергија локалне и републичке власти

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да општина Станари представља компактну цјелину и изразио наду да ће бити настављена добра синергија локалне и републичке власти.
Шеранић - посјета општини Станари - Фото: СРНА
Шеранић - посјета општини СтанариФото: СРНА

Шеранић је, након посјете овој општини, рекао да је са руководством Општинске управе и Дома здравља разговарао о превентивним активностима на спречавању масовних незаразних болести, преласку Дома здравља на трезорско пословање, те учешћу општине и ове здравствене установе у набавци вакцина за сезонски грип.

- До сада су на трезорско пословање прешла три дома здравља. Челинац који је ишао у првој години, затим Дервента и Братунац у другој години - навео је Шеранић и додао да су у овој години у најави домови здравља Милићи, Прњавор и Станари.

Он је истакао да је са руководством Центра за социјални рад у Станарима било ријечи о унапређењу стручних капацитета, као и учешћу у програмима и пројектима које ресорно министарство реализује са Уницефом.

Начелник општине Станари Душан Панић рекао је да је ова локална заједница подигла на висок ниво примарну здравствену заштиту.

Он је навео да је министра упознао о потреби да се у вријеме епидемије вируса корона здравствене услуге пружају доласком непосредно грађанима.

Директор Дома здравља Недељко Ђекић рекао је да ова установа послује стабилно и да очекује да већ идуће године почну са трезорским пословањем.

Он је истакао да у будућем плану рада разматрају како да љекар иде непосредно пацијенту и навео активности које ова здравствена установа предузима на превенцији појаве масовних незаразних болести.

Директор Центра за социјални рад Александар Игњић рекао је да је реализација многобројних планова осујећена вирусом корона и најавио активности на реализацији неких од њих уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите.