latinica  ћирилица
19/10/2020 |  13:37 ⇒ 13:42 | Аутор: sputniknews.com

Кремљ: Велика потражња за руском вакцином у свијету

Руски фонд за директне инвестиције успјешно промовише руску вакцину против вируса корона на глобалном тржишту, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Руска вакцина против Ковида-19 - Фото: илустрација
Руска вакцина против Ковида-19Фото: илустрација

- Наша вакцина се врло активно позиционира на свјетским тржиштима и у оквиру сарадње са другим државама. Руски фонд за директне инвестиције се бави њеном промоцијом у међународном формату. Фонд се сусреће са повећаном потражњом на производе руских научника и дјелује веома успјешно - рекао је Песков.

Путин је прошле недјеље разговарао телефоном са престолонасљедником Саудијске Арабије Салманом бин Абдел Азиз ел Саудом, током којег су разговарали о перспективама заједничке производње руске вакцине против вируса корона.

С тим у вези, новинаре је занимало да ли је планирана испорука руске вакцине у Саудијску Арабију и да ли је краљевска породица изразила жељу да се вакцинише.

- Не могу да говорим у име краљевске породице. Обратите се њој да бисте добили одговор на то питање - рекао је портпарол Кремља.

Подсјетимо, Министарство здравља Русије у августу је регистровало прву вакцину на свијету за превенцију ковида 19, коју је развио Научно-истраживачи центар за епидемиологију и микробиологију "Гамалеја" и произвео заједно са Руским фондом за директне инвестиције. Вакцина је названа "Спутњик В".