latinica  ћирилица
19/10/2020 |  11:11 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Избори одређују којим ће путем српски народ у будућност

Удружење "Част отаџбине" из Београда саопштило је да ће предстојећи избори са сигурношћу одредити пут којим српски народ у Републици Српској иде у будућност.
Лого "Част отаџбине" - Фото: Screenshot
Лого "Част отаџбине"Фото: Screenshot

- У пут опстанка, који ће имати карактеристике стабилне, уважене и просперитетне државе, коју предводи предсједник Милорад Додик и пут нестанка који предводи група неартикулисаних назови политичара који слушају страни фактор, при чему нису у стању да препознају било какве процесе који су се десили и дешавају у свијету - наводи се у саопштењу.

У овом удружењу сматрају да развој Бањалуке треба повјериту Игору Радојчићу и СНСД-у и да у то не може имати дилеме нико ко воли Републику Српску и Бањалуку.

Из Удружења "Част отаџбине" наводе да нису тачне тезе "спин мајстора" да Радојичић нема шансе за побједу послије одлуке ДНС-а да изађе из владајуће коалиције.

У саопштењу се додаје да је "бахатост и халапљивост првог човјека ДНС-а пријетила да уруши цјелокупни државотворни труд водеће коалиције", као и да су у ДНС-у многи били запрепаштени у коју врсту турбуленције се ушло, од једне стабилне и надасве одговорне партије.

- Без обзира на све, већина стабилних чланова ДНС-а ће остати на путу опстанка Републике Српске - сматрају у овом удружењу.

Из Удружења оцјењују да кандидовање за градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, за којег наводе да је "смишљена здружена подвала", представља "деградирање Бањалуке, а посљедично и Републике Српске".

- На челу тих здружених снага је међународна заједница, сарајевска чаршија и дио вазала у руководствима СДС-а и ПДП-а оличених у Мирку Шаровићу, Браниславу Бореновићу и "пензионисаном енглеском политичару" Младену Иванићу - наводи се у саопштењу.

У Удружењу сматрају да би избор овог кандидата за градоначелника Бањалуке значио потцјењивање универзитетског града са највише академски образованих људи, те захтијевало "дужи опоравак овог града".

У саопштењу се указује да је Бањалука као универзитетски центар посљедично и стјециште најобразованијих кадрова свих профила, па тиме и највеће богатство Републике Српске и главни предуслов за развој у свим животним сферама.