latinica  ћирилица
18/10/2020 |  18:51 | Аутор: СРНА

Интензиван рад на спречавању кријумчарења људи

Полицијска управа Зворник интензивно ради на спречавању, откривању и документовању кријумчарења људи, а мигрантска криза је један од актуелних проблема са којима се суочава, саопштено је данас из ове управе поводом Европског дана борбе против трговине људима.

Из зворничке Полицијске управе су напоменули да оперативнио покривају велики дио граничне линије са Србијом, због чега је ово подручје изложено већем приливу илегалних мигранта, а самим тим и покушајима кријумчарења.

Током протеклих девет мјесеци полицијски службеници ове управе су евидентирали једно кривично дјело кријумчарење лица, гдје су жртве били илегални мигранти, а прошле године је у истом периоду евидентирано седам таквих кривичних дјела.

Припадници Полицијске управе Зворник свакодневно, у сарадњи са припадницима Граничне полиције БиХ, предузимају појачане активности са циљем одвраћања од илегалног преласка границе, као и откривања и документовања кривичних дјела кријумчарење лица.

Најављују да ће појачане активности бити настављене и у наредном периоду.

Полицијска управа Зворник апелује да сазнања у вези свих облика трговине и кријумчарења лица, нарочито дјеце, грађани пријаве полицијским службеницима да би заједничком сарадњом спријечили да та лица постану жртве трговине људима.