latinica  ћирилица
16/10/2020 |  21:08 ⇒ 17/10/2020 | 19:41 | Аутор: РТРС

Завршена манифестација "Дани Српске у Србији"

Емитовањем посљедње емисије на Радио - телевизији Републике Српске завршена је овогодишња манифестација "Дани Српске у Србији".
Дани Спске у Србији - Фото: РТРС
Дани Спске у СрбијиФото: РТРС

Поштујући све препоруке и ограничења због пандемије вируса корона, Представништво Републике Српске у Србији је, у сарадњи са Министарством за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, манифестацију реализовало кроз шест колажних ТВ емисија чије је емитовање почело 9. а завршило 15. октобра. 2020. године.

Премијерно и репризно, емисије су емитоване на више од четрдесет регионалних и локалних телевизија у Србији, укључујући и Радио - телевизију Србије.

Министар за европске интеграције и регионалну сарадњу Златан Клокић изразио је задовољство због начина на који је ове године представљена сарадња између Републике Српске и Србије и што је, без обзира на тренутну ситуацију, настављен континуитет одржавања манифестације која се организује осму годину заредом.

- Добили смо бројне похвале за сваку од шест колажних ТВ емисија емитованих у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", а кроз које смо представили све сегменте сарадње институција двије републике, од привреде до културе и очувања традиције. Људима се допао нови формат тако да размишљамо да за сљедећу годину, уколико нам епидемиолошка ситуација дозволи, направимо комбинацију телевизијског формата и манифестације која би се одржавала у дворанама, позоришним салама и на трговина широм Србије - рекао је Клокић. 

Извршна продукција свих шест колажних тв емисија манифестације "Дани Српске у Србији" повјерена је РТРС-у, уз креативну подршку ЕТМ продукције.