latinica  ћирилица
15/10/2020 |  22:10 ⇒ 16/10/2020 | 09:08 | Аутор: АТВ

Рајчевић: Радојичић је своје српство доказао у септембру 1991. године

Срђан Рајчевић, шеф Главног изборног штаба СНСД-а поручује да су активности опозиције видљиве само у Бањалуци, али избори у Бањалуци никада нећ ебити лакши.
Срђан Рајчевић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Срђан Рајчевић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

- Гледам са каквим подмуклим нападима иду на Игора Радојичића. Замјера му се да није довољно добар Србин. Игор Радојичић не мора да доказује своје српство тако што ће отићи у Црну Гору да би тражио потврду свог српства. Он је своје српство показао у септембру '91. године када је као најбољи студент Електротехничког факултета отишао на ратиште и вратио се са њега након Дејтона када је стекао чин капетана ВРС, када је добио медаљу заслуга за народ и када је на крају крајева добио и орден Светога Саве Првога реда од синода СПЦ-а - каже Рајчевић уа АТВ и поручује да ако је то оно што му замјерају онда им је политички наратив промашен.

- Он је патриота, остварен човјек, породичан, он је за Бањалуку у протекле четири године учинио више него било ко прије њега. Сама чињеница да имате велике инфраструктурне радове, четири моста који се тренутно граде, фабрику воде, нову топлану. То су све инфраструктурни пројекти које је Радојичић успио да реализује у само једном мандату - каже Радојичић.

Изградња научно-технолошког парка у Бањалуци

- У недавном разговору смо господин Радојичић и ја ријешили основне проблеме око изградње научно-технолошког парка у Бањалуци. Ради се о заједничкој иницијативи града Бањалука и Владе Републике Српске, да се на једном географском простору, унутар самог града Бањалука и сада смо добили такву локацију и то град улаже у читав пројекат. Да се гради један модеран комплекс који ће служити истраживачкој дјелатности, научно технолошком развоју који ће бити и предузетнички центар, иновациони центар, гдје ће млади људи моћи да обављају праксу и у средњој школи и на факултетима. Ту ћемо настојати да привучемо стране инвеститоре да отварају своје пословне субјекте, а са нивоа Владе Републике Српске ћемо кроз пореске олакшице, специфично за ИТ индустрију, на том одређеном простору гдје имамо ниже стопе пореза и ниже намете, тако да стимулишемо развој тих иновативних технологија - каже Рајчевић.