latinica  ћирилица
15/10/2020 |  17:17 | Аутор: СРНА

За асфалтирање путева на подручју Добоја 100.000 КМ

Влада Републике Српске одобрила је данас средства за финансирање пројекта "Асфалтирање путева у мјесним заједницама Усора, Станови, Трњани и Мајевац, на подручју града Добој" из донаторских средстава Владе Републике Србије, у износу од 100.000 КМ.
Сједница Владе Републике Српске - Фото: РТРС
Сједница Владе Републике СрпскеФото: РТРС

На данашњој сједници у Бањалуци Влада је из ових донаторских средстава одобрила и 500.000 КМ за финансирање пројекта "Санација и реконструкција објекта јавне намјене Соколски дом у Бијељини", саопштено је из Бироа владе за односе са јавношћу.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о реализацији пројекта Мале олимпијске игре Републике Српске за школску 2019/2020. годину.

Мале олимпијске игре Републике Српске су саставни дио васпитно-образовног процеса чија се реализација остварује кроз рад ваннаставних активности /секција/, а коначна реализација, као приказ ученичких достигнућа из области физичке културе и спорта, кроз Програм Малих олимпијских игара Републике Српске.

- Систем школских такмичења даје значајан допринос развоју система позитивних ефеката у физичком васпитању - наводи се у саопштењу.

Влада Републике Српске упознала се са Информацијом о изради програма интегрисања БиХ у ЕУ, те задужила предсједавајуће/замјенике предсједавајућих и чланове радних група за европске интеграције из Републике Српске да активно учествују у изради Програма интегрисања БиХ у ЕУ, уважавајући уставне надлежности Републике Српске.

Министри су на сједници прихватили Информацију о нацрту споразума о међусобним правима и обавезама ради реализације оквирног уговора за набавку лијека Ремдесивир за третман пацијената обољелих од ковида 19.

Влада Републике Српске дала је сагласност на нацрт Споразума о међусобним правима и обавезама ради реализације оквирног уговора за набавку наведеног лијека, те задужила министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске да потпише Споразум.

Значајну одредбу Споразума чини начин расподјеле набављених количина лијека, јер је предвиђено да се количине лијека које добије БиХ дијеле примјеном ЕЦДЦ кључа /кључ Европског центра за контролу болести/, у случају да је добијена количина мања од исказаних потреба.

Влада Републике Српске задужила је Министарство здравља и социјалне заштите и Министарство финансија да обезбиједе средства у процијењеном износу од 1.500.000 КМ за трошкове до краја 2020. године за реализацију овог споразума.