latinica  ћирилица
15/10/2020 |  17:14 ⇒ 17:18 | Аутор: СРНА

Додик: Заједничка српска листа има шансу да буде важан фактор у конституисању власти (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је данас да представници српског народа окупљени у листи "Остајте овдје – Заједно за наш Мостар" имају шансу да буду важан фактор у конституисању постизборне власти у том граду.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

- Што се тиче српске листе за Мостар, можете примијетити да тамо предано радимо и сматрамо да аутентични представници српског народа окупљени у листи "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар" свакако имају шансу да буду важан фактор у конституисању постизборне власти у самом Мостару - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он је навео да се у Мостару примјећују потпуно супротстављена политичка виђења и концепције бошњачког и хрватског народа, те да зато и није било избора 12 година, као и да и једна и друга политичка концепција иду за надгорњавање, односно, мајоризацијом једних и других.

- Сам изборни пакет предвиђа немогућност да један народ има већину и да ће морати да прави коалиције. Могу да кажем да су наша очекивања да наша листа добије два одборника у граду Мостару и да буду важан фактор у конституисању власти - додао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је рекао да ће они водити аутентичну политику српских интереса и неће бити у функцији било какве мајоризиације другог, трећег или било којег народа.

- Биће добро за Мостар када сутра заврше избори да у структуру власти буду сви укључени и да је то начин који може да оживи одређено фукционисање овог града - оцијенио је Додик.