latinica  ћирилица
15/10/2020 |  13:52 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Деманти Драшка Станивуковића

Кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке и посланик у НСРС Драшко Станивуковић упутио је деманти на текст "Станивуковић обмануо јавност, није се одрекао посланичке плате" који је објавио портал banjaluka.net, а пренијела СРНА и РТРС.
Драшко Станивуковић (Фото:banjaluka.net) -
Драшко Станивуковић (Фото:banjaluka.net)

Деманти преносимо у цијелости:

Опште је позната чињеница да као одборник у Скупштини града, данас као народни посланик Драшко Станивуковић своју одборничку/посланичку накнаду преусмјерава на различите потребе грађана, што је јавно и више пута речено, али и документовано.

Овакав деманти, на ову тему изнесених неистина пишемо већ неколико пута, те вас стога молимо да прије писања непровјерених текстова нас контктирате и затражите информацију о тачном утрошку средства (које у сваком моменту можете добити на увид) које је господин Станивуковић примио као одборник и посланик.

Средства се не исплаћују путем трајног налога будући да се сваки мјесец, или сваких неколико мјесеци, преусмијеравају на различита удружења, организације, студенте, грађане у стању социјалне потребе итд.

Само у току марта и априла мјесеца због пандемије вируса корона на лијекове и храну је потрошено преко 5.000 КМ, за шта постоје фискални рачуни. Ако на то додамо утрошак на стипендије, куповину два дајак чамца, помоћ јавној кухињи, плаћање струје и комуналија грађанима у стању социјалне потребе итд. доћи ћемо до износа који превазилази 5-6 посланичких накнада, а не двије!

На друштвеним мрежама је објављен дио утрошка средстава, те само тај дио који је јавно приказан (дио није приказан јер би појединце и организације могло да доведе у неугодан положај) прелази висину накнаде коју посланик Станивуковић прима, а која је средства он лично додао.

Уколико постоји потреба, даље будете писали овакве неистините текстове нећемо писати демантије, већ сваки пут подносити тужбе за клевете.