latinica  ћирилица
15/10/2020 |  09:18 ⇒ 10:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Свјетско првенство у рвању у децембру у Београду

Свјетско првенство у рвању дефинитивно ће се одржати у Београду, од 12. до 20. децембра, одлучено је на састанку Извршног комитета Свјетске рвачке федерације.
Рвање (Фото: Олимпијски комитет Србије) -
Рвање (Фото: Олимпијски комитет Србије)

Одлука да се шампионат одржи донесена је након потврде више од 70 одсто националних савеза, што је била норма која је постављена у септембру.

Уједно, заказан је још један састанак, који ће бити одржан 6. новембра, на којем би биле размотрене нове мјере које би евентуално морале бити донесене, а све у складу са тренутном ситуацијом због пандемије.

Предсједник Свјетске рвачке федерације и члан Извршног одбора Међународног олимпијског комитета Ненад Лаловић истакао је да је сигурност свих учесника такмичења на првом мјесту.

- Изузетно смо оптимистични, али и опрезни када је у питању СП у рвању које је планирано за децембар. Безбједност наших спортиста, тренера и особља је највиши могући приоритет и предузећемо све неопходне мјере како би у Београду сви били сигурни - изјавио је Лаловић за сајт Свјетске рвачке федерације.

Свјетско првенство у рвању за јуниоре, које је такође требало да буде одржано у Београду, недјељу дана раније, отказано је због тога што национални савези нису могли да гарантују долазак потребног броја такмичара.