latinica  ћирилица
14/10/2020 |  20:46 ⇒ 20:47 | Аутор: СРНА

Макрон: Полицијски час у трећини државе

Француска ће увести полицијски час у готово трећини државе ради сузбијања ширења вируса корона, али није предвиђена нова блокада на националном нивоу, рекао је данас предсједник Емануел Макрон.

Макрон је објавио да ће полицијски час који ће ступити на снагу од суботе и трајати од 21.00 час до 6.00 часова наредног јутра непосредно након што је администрација објавила ванредну ситуацију за јавно здравље.

Француски предсједник навео је да ће полицијски час боити уведен у ширем региону Париза, Мерсеју, Тулузу, Монпељеу и још пет градова.

Макрон је нагласио да је реаговање неопходно и да Француска није изгубила контролу над вирусом, али да ситуација изазива забринутост.

У Француској је регистрован 22.591 заражени вирусом корона, што је трећи пут у протеклих шест дана да их је више од 20.000. Преминуло је више од 32.000 људи.

Француске власти прогласиле су нешто раније ванредну ситуацију за јавно здравље чиме су званичницима дата већа овлаштења да уводе нове мјере ради сузбијања ширења вируса корона.