latinica  ћирилица
14/10/2020 |  17:21 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Подршка женској кошарци у Српској

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је данас са представницима пет женских кошаркашких клубова који играју Прву лигу Републике Српске.
Подршка женској кошарци у Републици Српској - Фото: РТРС
Подршка женској кошарци у Републици СрпскојФото: РТРС

На састанку је разговарано о активностима клубова у 2020. години, плановима за текућу сезону и подршци Министарства како би сви планови били спроведени у дјело.

- Наш дугорочни план је да пружимо подршку свим спортским колективима, у обје конкуренције, који остварују добре резултате и имају перспективне екипе. Женски спорт нам је једнако важан као и мушки и због тога ћемо спортским колективима са којима смо данас разговарали пружити финансијску и сваку другу подршку како би реализовали своје планове - истакла је Давидовићева.

Она је нагласила да је свјесна чињенице да је криза изазвана корона вирусом закомпликовала ситуацију и када је спорт у питању и додала да Министарство чини све да, у оквиру својих могућности, буде на услузи клубовима, јер је континуирана подршка развоју спорта, омасовљењу и популаризацији спорта у Републици Српској једно од стратешких опредијељења Министарства.

Састанку су присуствовали ЖКК Феникс из Бањалуке, ЖКК Козара из Градишке, ЖКК Младост из Приједора, ЖКК Ушће из Бањалуке и ЖКК Будућност Бијељина.