latinica  ћирилица
14/10/2020 |  17:09 ⇒ 17:13 | Аутор: СРНА

Идуће године формирање Центра за социјални рад у Шековићима (ФОТО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да би у Шековићима наредне године требало да буде формиран Центар за социјални рад.
Шеранић са Ристићем и сарадницима (фото: Министарство здравља и социјалне заштите Српске) -
Шеранић са Ристићем и сарадницима (фото: Министарство здравља и социјалне заштите Српске)

Шеранић је, након састанка са начелником општине Момиром Ристићем, директором Дома здравља и руководиоцем Службе за социјални рад, рекао новинарима да ће ресорно Министарство пружити подршку за реализацију овог циља како би грађани добили квалитетније услуге из области социјалне заштите

Он је честитао начелнику на активностима које је ова општина предузимала када су у питању одговори на епидемију вируса корона.

- Дом здравља се у смислу свог функционисања стабилизовао, иако има одређених неповољних активности које се вуку из претходног периода, а које ћемо гледати да рјешавамо - рекао је Шеранић.

Он је изразио наду да ће ти проблеми бити превазиђени уз подршку начелника и општинског буџета из кога се издвајају средства за Дом здравља.

Ристић је рекао да су се на састанку усагласили да је пружање здравствене заштите на подручју општине задовољавајуће у односу на окружење.

- Покренули смо иницијативу за формирање Центра за социјални рад у нашој општини, што нам је већ била обавеза, али с обзиром да смо изразито неразвијена општина, том до сада нисмо успјели - рекао је Ристић.

Он је изразио наду да ће у договору са министром Шеранићем у буџету за наредну годину бити предвиђена средства за ту намјену.